– Vi utvikler barna gjennom tilrettelegging og utelek

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Gnist Brennan

Font

For barna i Gnist Brennan skjer det mye aktiviteter i vintersesongen. Med ansvar for egne husdyr og stort friluftsområde lar de ikke minusgradene sette en stopper for varierte dager i barnehagen – der hvert eneste barn får tilrettelagte aktiviteter.


Solen skinner over vinterkledde Oppdal, og kulden puster friskt i kinnene til barnehagebarna i Gnist Brennan. Med god bekledning og godt humør er uteaktiviteter som skigåing, aking og matlaging på bål høydepunkter om dagene.

– Barna elsker å være ute, og vi har uteaktiviteter sammen med barna hver dag. Vi ser hvor mye det betyr for dem, og prøver hele tiden å motivere til fri lek ute. Samspill og personlig utvikling er et stort fokusområde for oss, forteller barnehagelærer Marita Isbrekken. 

Lærer om husdyrhold

Gnist Brennan har et stort uteområde med flott natur på alle kanter, og det utnytter de hele året. Bare noen hundre meter fra barnehagen ligger det også en liten gård som barnehagen disponerer og har ansvar for.

– Barna er på gården nesten hver dag. Nå på vinteren har vi kun høner og kaniner, men på våren og sommeren har vi lam som vi låner av en bonde i nærheten. For noen år siden hadde vi også en gris som vi slaktet til jul, sier Venche Eithun, som er barnehagelærer og har hovedansvaret for husdyrene.


Vil du vite mer om Gnist Brennan? Her kan du kontakte oss


– Gården er et høydepunkt for barna, og de får lære om hvordan man skal behandle dyr, forteller Eithun.

I løpet av året dyrker også barnehagen ulike grønnsaker på gården, og på høsten kommer det poteter, nyper, gulrøtter og sukkererter. Barna plukker også egg fra hønene, som de bruker til matlaging i barnehagen eller som barna kan ta med seg hjem.

– Dette er veldig verdifullt for barna, og de får en begynnende forståelse for sammenhengene i naturen og hvor maten kommer ifra, legger Eithun til.

Tett samarbeid med foreldrene

Gnist Brennan har i dag 80 barn fra 0 til 6 år, fordelt på småbarn- og storbarnavdeling. Selv om det er en stor barnehage, blir det ikke upersonlig.  

– Det er kanskje lett å tenke at en stor barnehage vil føles upersonlig, men vi er utrolig opptatte av å skape en relasjon til hvert enkelt barn. Vi er 23 ansatte her i barnehagen, og alle kan navnene på alle barna, sier barnehagelærer Isbrekken.

En av visjonene til barnehagen er å se hvert enkelt barn gjennom hele dagen. Det gjør de ved å dele hver avdeling opp i små grupper på tre til seks barn, med en voksen i hver gruppe. På den måten får alle barna personlig oppfølging, og de fanger fort opp om det er noe de bør ta tak i.


Ønsker du barnehageplass hos Gnist Brennan? Les mer her!
– For å skape den beste og tryggeste hverdagen for barna bruker vi mye tid på å skape gode samarbeid med foreldrene. Det kan være små behov som er viktig for barnet, eller andre ting som kan dukke opp. Det er derfor viktig å holde en tett dialog med foreldrene, forteller Isbrekken. 

Gnist Brennan har også en egen app der de ansatte skriver en dagrapport på hva de ulike gruppene har gjort. På den måten holder de foreldrene oppdatert på hvordan barna deres har hatt det i barnehagen.

– Vi bruker mye tid på å tilrettelegge aktiviteter for det enkelte barnet, ut ifra den enkeltes ståsted.

Marita Isbrekken, barnehagelærer

De ansatte har stor kompetanse og jobber daglig med å skape en god relasjon til hvert enkelt barn.

– Hver ansatt bruker tid til å planlegge aktiviteter for gruppa si ved hjelp av en pedagog. Det er lærerikt for både oss og ikke minst barna. Vi er opptatt av at alle skal stimuleres og bruke tid på det som trengs å utvikles hos hvert enkelt barn, forteller Isbrekken.


Har du spørsmål om Gnist Brennan? Kontakt oss her!


God tilrettelegging

Valg av riktig barnehage har mye å si for hverdagen til både barna og foreldrene. Matias Tuko-Barkhall har to barn på 6 og 4 år i Gnist Brennan, og han merker godt at barna trives i barnehagen.– Både sønnen og dattera mi stortrives her, og det skjer ofte at sønnen min ikke vil bli med hjem når vi kommer for å hente han. Det er jo et godt tegn, sier Tuko-Barkhall, som i mars har fått plass til sitt tredje barn i Gnist Brennan.

Trebarnspappaen er spesielt fornøyd med hvordan de ansatte er sammen med barna.

– De ansatte er flinke til å være aktive med barna, og vi blir alltid møtt med sprudlende godt humør når vi leverer og henter i barnehagen. Jeg merket hvor mye der har å si på humøret til barna mine, sier Tuko-Barkhall.

Oddrun Stundal sier seg enig. Hun har to døtre på 1 og 4 år i barnehagen. Stundal og familien flyttet til Oppdal høsten for to år siden og mamma Stundal var spent på hvordan det skulle bli å bytte barnehage. Men det gikk over all forventing.


– Vi bemerket oss denne barnehagen på grunn av både beliggenheten og fokuset de ansatte har på personlig utvikling, og aktivitetene som de blant annet har på gården og uteområdet. Barna mine fikk en trygg og positiv mottagelse, og jeg kunne ikke valgt en bedre barnehage for jentene mine, sier Stundal.

Mer enn bare en arbeidsplass

Latteren henger løst i gangene hos Gnist Brennan, og det er lett å se at blide ansatte skaper blide barn. For er det noe de ansatte er opptatt av så er det godt humør.

– Vi jobber mot et felles mål om å skape en arbeidsplass fullt med engasjement, godt humør og spillerom, forteller Solveig Rise Mjøen som er daglig leder i Gnist Brennan.

Barnehagen åpnet i 2008 og for fem år siden ble uteområdet renovert. Og det ble et prosjekt som alle ansatte fikk delta på.

Solveig Rise Mjøen er daglig leder for Gnist Brennan på Oppdal.

– For Gnist Brennan er det viktig at alle ansatte får være med å forme barnehagen de jobber i, som for eksempel at de fikk være med å bestemme hvordan det nye uteområdet skulle se ut.

Til tross for at kollegaene er en gjeng med ulike personligheter, utfyller vi hverandre på en god måte.
– Vi får et bredere perspektiv på ting og det gjør arbeidsmiljøet mer dynamisk. Alle har et brennende engasjement for å drive en barnehage av den beste sort, og vi gir alltid det lille ekstra for barna våre, forteller den daglige lederen.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text
Font