Oppdalsguiden

Kalender

ma ti on to fr

List valgt måneds aktiviteter

            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Meningsmåling

Bør Oppdal og Rennebu slås sammen i én kommune? • 146%
   
 • 253%
   
 • Antall stemmer: 15059

facebook

Gå til OPPs facebook-side!

Været

Buy and read

Radio E6

Radio E6 sender aktuell informasjon om aktiviteter i Oppdal, lokale nyheter, vei- og værmeldinger og annen info. Du finner oss på FM 100,5 og 105,3 i Oppdal. 

Radio E6 har følgende sendeskjema:

Mandag-fredag:

09.00-10.00: Nyhetsmorgen

Dagens nyheter, konkurranser, debatter og intervjuer

Torsdag 19.00-21.00: Torsdagskveld med Radiobingo Spillekveld". Blokker kjøpes der du handler.  

Radio E6 overfører alle kommunestyremøter i Oppdal direkte.


Frekvenser: Oppdal 100,5 og 105,3, Berkåk 102,8, Rennebu 104,5 og Midtre Gauldal 107,6

 

 

Skiløyper

Værvarsel for Oppdal

værvarsel

Værkamera

værkamera

Info om Storlidalen

storlidalen.no.gif

Info om Drivdalen

drivdalen.no.gif

Rett til topps

toppturer2web.gif

Tips oss!

Aktivitetsguide

Hytteforum

hytteforum.gif

Oppdalsmusikk

Rss feed

nyheter

Print Tips en venn
Publisert 22.10.2013

  30 meter trygghet

  En god idé ga en sikrere skolevei for Magnus Bjørgen og alle andre i Oppdal sentrum.

  30 meter med ny gang- og sykkelvei sørger for at skolebarn slipper å kjøre om Oppdal sentrum mellom de nye boligområdene i Bjørkmoen og skoleanlegget.

  – Det er rart ingen har tenkt på dette før, sier enhetsleder Thorleif Jacobsen i Kommunalteknikk. Han og Alexander Husa i samme avdeling er glad for at den vesle gangveibiten mellom Rognveien og Museumsveien nå kan tas i bruk - etter bare noen måneders planlegging.

  Et steinkast lenger nede i Gorsetveien er et like langt stykke gangvei bygd for å forbinde Ospvegen og Ekornvegen. Bommene er på plass begge steder, og i krysset Rognveien/Museumsveien skal det også komme opp et lyspunkt for å gjøre kryssingen tryggere.

  – Vi har brukt 300.000 kroner på på et tiltak som er viktig for å bedre trafikksikkerheten for myke trafikanter i Oppdal sentrum, sier Jacobsen.

  Tidligere har ungene blitt henvist til å sykle eller gå stier der det nå er gangveier, eller enda verre: Sykle ned på Høgmoveien og gjennom Oppdal sentrum på vei til skolen.

  Nå kan i stedet ungene krysse Skogveien og sykle videre bortover Luveien til Auneveien og Mellomveien før de tar undergangen under Rv70 ved barneskolen.

  Gangveien kom etter en aldri så liten politisk snarvei da  Trygve Sande (V) lanserte ideen i en interpellasjon for kommunestyret.

  Han fikk i vinter etter litt fram og tilbake kommunestyret med på å godkjenne at strakstiltaket ble banket utenfor den ordinære saksgangen for slike tiltak, og gjennomført i år. Pengene er dekket gjennom bruk av infrastrukturfondet.

  For Magnus Bjørgen er veien kjærkommen.

  – Fin vei, konstaterer Bjørgen om 30 meter nylagt asfalt, selv om den smale stien gjennom skogen fortsatt er vel så artig å sykle.

  Og går det slik Jacobsen håper, kan det bli enda sikrere skolevei for Magnus og mange andre. For krysset Bjerkeveien/Mellomveien/Auneveien, der ungene må krysse på vei til skolen, er svært uoversiktlig.

  – Vi foreslår å lage en rundkjøring her, og spiller det inn til handlingsplanen til våren, sier Jacobsen om et prosjekt som vil koste over en million kroner.